Naših Top 10 zdravih zasitnih namirnica

  1. Pahuljasto i brzo

Nema sumnje, zobene pahulje nužno spadaju u zdravu ishranu. Ko već ujutru jede hranljivo i uravnoteženo, biće dobro nahranjen i pun energije tokom dana. Zobene pahulje su sada daleko više od samo kašaste kaše. Sada ih možete pronaći u obliku ukusne tople kaše u raznim varijacijama ukusa, kao i u praktičnom obliku Overnight Oats ili u ukusnim kombinacijama sa voćem i jogurtom. Zobene pahulje sadrže puno proteina, vlakana i dragocjenih vitamina. Jednostavno nepobjedive, ove male energetske pahulje.

  1. Magičnih 5

Bar pet porcija voća i povrća tokom dana trebalo bi biti. Ko se pridržava ovog pravila, živi zdravije i duže sit. Trik je u tome: Povrće ima vrlo malo kalorija i često puno vode. Tako da štapići krastavaca s umakom od vlasca mogu poslužiti kao lagani i zasitni snack uveče. Ako vam se ne da seckati, možete kupiti naseckano voće, koje se sada nudi skoro u svim marketima i kod mnogih pekara kao zdrava alternativa kolačima i tortama.

  1. Zeleno je tako zeleno

Zeleni smutiji kao energetski doručak – zdravije ne može biti. Jer zeleni sokovi imaju sve što je potrebno za obilan obrok. Održavaju nivo šećera u krvi visokim i time održavaju osećaj sitosti dovoljno dugo. Kao optimalni sastojci smatraju se avokado, banana, spanać, kelj i kivi. Ovi sastojci se mogu pireirati sa mlekom, chia semenkama ili sokom od ananasa prema ličnim ukusima. Rezultat je hranljivo piće koje dugo čini siti.

  1. Pasta ne mora biti zabranjena!

Svi znamo neobuzdanu želju za pastom i lošu savest nakon toga. Jer hrskava hrana bogata ugljenim hidratima može stvarno udariti. Sada stiže dobra vest za sve ljubitelje paste: U verziji od celog zrna, pasta je zdrava. Jer integralna testenina brže zasiti od obične testenine, traje duže i ipak ima isti ukus. Pasta va bene!

  1. Banana uvek može proći

Banane su idealno voće za međuobrok i takođe za putovanje. Izuzetno su bogate hranljivim sastojcima i smatraju se vrhunskim izvorom energije. I za razliku od kafe ili keksa, zdrave su i dugotrajno zasitne zbog svog sadržaja vlakana. Da banane takođe pomažu varenju, već nije nikakva tajna. Njihov ukus je neusporedivo jedinstven.

  1. Tajna zvijezda

Na nju se kunu supermodeli: Ko gricka šargarepu i celer umesto što pojede čokoladicu sa šećerom, može dugoročno izbeći napade na slatko. Dugo žvakanje šargarepe takođe pomaže da se naglo oseti glad na zdrav način. Sadržani pektin se divno širi u želucu, a poznati beta-karoten je dobar za vid. Šargarepe su ukusne zbog svoje slatkoće svakako.

  1. Ti imaš moć

Cottage cheese kao posebno niskokalorični i bogati proteinima sir smatra se jednako kao i kvark pravim zasitnikom. Posebno uveče, proteinski bogata hrana pogodna je za mršavljenje i dugotrajno osećanje sitosti. Ko se opredeli za sir, kvark i jogurt, može bez brige udariti u krevet s punim, zdravim stomakom.

  1. Voće koje je moćno

Pasulj, grašak i sočivo ne čine samo zadnjicu smejanom. Oni otklanjaju neželjene napade gladi i nezamenljivi su izvori proteina. Danas postoji mnogo inovativnih recepata sa zdravim mahunarkama, koje su već davno zaboravile svoj loš glas kao dosadna hrana. Posebno popularni leblebije sada su nezamenljive kao pire ili kao zasitna salata.

  1. Na vašim mestima, grickajte, krenite!

Orašasti plodovi imaju vrlo visoku energetsku gustinu. Mali zalogaji za međuobrok dugo čine siti i pozitivno utiču na koncentraciju. Oni pružaju energiju i zbog toga su posebno dobri kao grickalice. Međutim, prednost treba dati nesoljenim i nerostiljnim orašastim plodovima za zdrav poticaj, jer u njima zdrave masne kiseline ostaju bolje očuvane.

  1. Super krumpir

Za razliku od široko rasprostranjenih mišljenja, krumpiri nisu uzrok debljanja, već su bogati dragocjenim vlaknima i idealni su za one koji žele izgubiti nekoliko kilograma. Krumpir se smatra pravim klasikom među zdravim zasitnicima, jer je vrlo niskokaloričan. Sve dok se ne konzumira u obliku čipsa, pomfrita ili njoka, krumpir je uvijek dobar izbor.

I to bi bilo to: Popis namirnica koje mogu biti apsolutno ukusne i istovremeno dugo zadovoljavati vaš osjećaj gladi, a pritom imati malo kalorija. Jeste li iznenađeni nekima od ovih uključenja? Kako god bilo, sada ništa ne stoji na putu ostvarenju vaših fitness ciljeva. Jer prehrana čini još uvijek nedovoljno cijenjeni dio vlastite kondicije.


Beitrag veröffentlicht

in

von

Schlagwörter:

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert